1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Akreditovane laboratorije

PDF Štampa El. pošta
ODELJENJE DIJAGNOSTIKE I KVALIFIKACIJE OPREME I PROCESA - DKOP

dkop-02Odeljenje dijagnostike, kvalifikacije opreme i procesa je u sastavu Službe održavanja F.L.

Izvršena je reakreditacija u martu 2015.godine za poslove etaloniranja merila temperature i merila pritiska prema standard SRPS ISO/IEC 17025:2006 (laboratoria je prvi put akreditovana od strane Akreditacionog Tela Srbije 2010.god.).


U aprilu 2016. god. izvršeno je drugo nadzorno ocenjivanje laboratorije od strane ATS-e i pri tome je doneta odluka o produženju akreditacije.


Šta je etaloniranje i akreditacija?

Etaloniranje je uspostavljanje veze između vrednosti veličina koje pokazuje merilo i vrednosti ostvarenih etalonima.Sledljivost i merna nesigurnost , potvrđuje se postupkom akreditacije , koja je najbolje sredstvo osiguranja kvaliteta koje laboratorija odeljenja dijagnostike, kvalifikacije opreme i procesa daje.

Odeljenje dijagnostike, kvalifikacije opreme i procesa izvršava i poslove ispitivanja:

  • Ambijentalnih uslova sredine
  • Stabilnosti temperaturnog polja ( komora, frižidera, autoklava...)
  • Mapiranje skladišta u okviru hladnog lanca ( neophodan u farmaceutskoj industriji )

dkop-03 Sva etaloniranja, ispitivanja, izdavanje uverenja o etaloniranju , izradu izveštaja kao i statističku obradu rezultata ispitivanja vrši obučeno i kompetentno osoblje Galenike a.d.
Zaposleni u odeljenju dijagnostike, kvalifikacije opreme i procesa: Ljubica Vukojičić, Jelena Novaković, Nada Mijatović, Nikola Todić i Nenad Remić.
Galenika a.d. je jedina farmaceutska kompanija u republici Srbiji ( i okruženju ), koja ima svoju laboratoriju za etaloniranje koja je akreditovana prema standardu SRPS ISO/IEC 17025:2006.


 

 

Nazad