1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

GALENIKA a.d. dobitnik nagrade "WIPO USER'S TROPHY"

PDF Печать E-mail

Svečanom akademijom u SANU, 16. novembra 2015.godine, obeležen je jubilej - 95 godina postojanja Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, što je bio centralni dogadjaj u okviru programa koji je organizovan pod pokroviteljstvom Vlade. Srbija ima dugu tradiciju u zaštiti intelektualne svojine i jedna je od 11 zemalja potpisnica Pariske konvencije o zaštiti industrijske svojine davne 1883. godine.

Galenika a.d. dobitnik nagrade
Ovoj svečanosti su prisustvovali visoki predstavnici Vlade Republike Srbije, SANU, Zavoda za harmonizaciju unutrašnjeg tržišta (OHIM), Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO), Evropskog patentnog zavoda (EPO) i više od 20 predstavnika nacionalnih patentnih organizacija širom Evrope, kao i brojni domaći gosti iz različitih organizacija sa kojima Zavod sarađuje.


Tom prilikom su dodeljene nagrade Svetske organizacije za intelektualnu svojinu - WIPO, u četiri kategorije prava intelektualne svojine, a

                                    GALENIKA a.d. je dobitnik nagrade "WIPO USER'S TROPHY"

Galenika a.d. dobitnik nagrade Galenika a.d. dobitnik nagrade

kao vlasnik preko 500 registrovanih žigova u zemlji i 1000 žigova koji su na snazi na izvoznim teritorijama, od čega je preko WIPO registrovano 125 žigova za ukupno 473 teritorije.

U obrazloženju nagrade GALENIKA a.d. je predstavljena kao nacionalni brend koji u svom asortimanu ima preko 50 visoko brendiranih proizvoda, lekova kojih su najvećim delom već dugi niz godina dokazani, sigurni i bezbedni lekovi i kao takvi nezamenljivi u asortimanu lekova na svakom, pa i domaćem tržištu.

U sada već 70 godina dugoj tradiciji GALENIKA a.d. je uvek pridavala ogromnu važnost intelektualnoj svojini, i veliki deo svog asortimana razvijala je sopstvenim razvojnim kapacitetima, i bogatila proizvodima koji su bazirani na zaštićenim pravima intelektualne svojine. Od svog osnivanja prepoznatljiva je kao inovativna domaća farmaceutska fabrika koja je sopstvenim istraživačkim i razvojnim kapacitetima obezbedila 124 registrovana patenta, što je 95% ukupnog broja prijavljenih patentnih rešenja. Ovo svedoči o velikom inventivnom kapacitetu i novosti prijavljenih rešenja. Mnogi od tih patenata i danas žive kroz asortiman dokazanih proizvoda Galenika a.d.


Galenika a.d. dobitnik nagrade


U okviru programa obeležavanja jubileja u Galeriji SANU je organizovana izložba eksponata koji su obeležili prvih 95 godina rada nacionalnog zavoda.

Galenika a.d. dobitnik nagrade Galenika a.d. dobitnik nagrade


Na ovoj izložbi Galenika a.d. kao nosilac prava na najstariji registrovani žig koji je u upotrebi u RS id 1953.godine a to je Jecoderm ® 13672 Ž-83/53, predstavljena je svojim prepoznatljivim kompanijskim žigom - brendom


                 gal_lat.jpg

                 gal_cir.jpgkoji je registrovan pod brojem 47607, Ž-2001/1667, 2001.godine. Žig u reči Galenika je na snazi od davne 1954.godine pod brojem 13076, Ž-135/54.

AEROGAL® i PROBIOGAL® su proizvodi Galenike a.d. koji su izloženi kao eksponati na izložbi, u oblasti priznatih patenata, jer su u toku protekle godine registrovani patenti kojima se štite ova dva proizvoda i to su:

  • 53364, P-2009/0393 pod nazivom Stabilna tečna farmaceutska formulacija za proizvod AEROGAL®
  • 54225, P2010/0436 pod nazivom Autohtoni Lactobacillus sojevi i njihova primena kao probiotika za proizvod PROBIOGAL®

GALENIKA a.d. je predstavljena svojim žigovima i patentima i u katalogu koji je Zavod izdao povodom obeležavanja 95 godišnjice.

Ovde možete preuzeti:
Povratak