1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vaša PUTNA APOTEKA ...

PDF Štampa El. pošta

Galenika a.d. Beograd - preporučujemo za Vašu ZIMSKU PUTNU APOTEKU ...


Putujte slobodno
Ponesite sve šta Vam je potrebno

Došla je zima. Hladno je. Gde god da se okrenemo uživamo u lepim zimskim prizorima. Vreme je zimskog raspusta, božićnih i novogodišnjih praznika. Bilo da ste odlučili da svoj zimski godišnji odmor provedete na planini, u banji, na selu ili u gradu, u zemlji ili u inostranstvu, uvek ponesite sa sobom putnu apoteku - proizvode za samolečenje koji Vam mogu zatrebati kada ste daleko od kuće.

Crevne infekcije su česte tokom zimskih meseci i načešće nastaju usled promene klime, hrane, vode ili pada imuniteta. Probiogal® i Probiogal® plus su jedini probiotski proizvodi sa domaćim sojevima probiotskih kultura . Namenjeni su obnavljanju i jačanju crevne flore i stimulaciji celokupnog imuniteta.Preporučujemo da probiotike počnete da primenjujete sedam dana pre planiranog putovanja. Kada počnete sa pakovanjem kofera za put proverite da li ste poneli sve preparate za prvu pomoć.

Osobama koje imaju izraženu mučninu tokom putovanja, naročito u vožnji po planinskim krivudavim putevima, preporučuje se Dimigal® u obliku tableta.

Za regulisanje crevne flore i sprečavanje dijareja koje se mogu javiti na putovanju, putna apoteka treba da sadrži i Flonivin BS® kapsule.

U slučaju pojave povraćanja i proliva, kada se može izgubiti značajna količina tečnosti i elektrolita iz organizma, prva pomoć je Orosal® 65, prašak za rehidrataciju , koji se rastvara u vodi i pije u malim količinama više puta dnevno.

Zbog većih fizičkih aktivnosti tokom zime dopunite ishranu vitaminima i mineralima za jačanje imuniteta - ponesite Oligovit® film tablete, Oligovit® sirup, i Oligogal® Zn.

Pored preparata za zaštitu kože tokom izlaganja zimskom suncu, na put treba poneti i proizvode za negu kože. Pantenol krem i mast pomažu regeneraciju kože, ublažavaju svrab, crvenilo i peckanje kod alergijskih reakcija. Namenjeni su svakodnevnoj nezi kože beba, dece i odraslih. Ako dođe do pojave intenzivnog crvenila koje je nastalo kao posledica preteranog izlganja zimskom suncu, obavezno treba imati i Jekoderm® mast, koja je nezamenljiva u tretmanu opekotina nakon prekomernog sunčanja, u tretmanu ojeda i iritacija kod male dece i u svakodnevnoj nezi suve kože koja lako puca i peruta se.

Za dezinfekciju usta i grla kao prvu pomoć u otklanjanju peckanja i bola u grulu obavezno uzmite Pantenol oriblete i Vitamin C tablete.

U toku zime češće upotrebljavamo lekove za ublažavanje nazeba i prehlade, tako da je putnoj apoteci neophodan i i Defrinol® u obliku sirupa i tableta.


Putna zimska apoteka obavezno treba da sadrži lekove koji snižavaju temperature i ublažavaju bol - Paracetamol tablete ili Paracetamol sirup.

Upotreba antibiotika i antihistaminika se ne preporučuje bez prethodne konsultacije sa lekarom. Na zimskom odmoru česte su sportske povrede - istegnuća, nagnječenja, modrice i otoci. Stoga pripremite Diklofen®gel, Hepalpan krem ili Hepalpan gel, Chymoral®tablete. Zimska putna apoteka treba da ima i sredstva za zbrinjavanje manjih povreda na koži (Flexogal®flasteri) i sredstva za dezinfekciju površinskih rana - alkohol, jod, sterilnu gazu, zavoj, antibiotski prašak ili sprej, toplomer, vlažne maramice, sredstvo za dezinfekciju ruku...      Zima je godišnje doba snežnih čarolija, praznika, zimovanja...

      Zato se potrudite da u njoj maksimalno uživate. Vaša Galenika.Nazad