1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kurs za zubne tehničare sa međunarodnim..

PDF Štampa El. pošta
poseta

Međunarodni kurs I kategorije "Savremeni estetski trendovi", namenjen zubnim tehničarima koji teže vrhunskoj estetici zubnih nadoknada i koji žele da prošire svoja saznanja, održan je u organizaciji "Udruženja medicinskih setara - tehničara i babica Republike Srbije" i "Galenike a.d." kao domaćina, u prisustvu 250 koleginica i kolega.

Ovo je bio prvi kurs namenjen edukaciji zubnih tehičara koji je planiran, akreditovan i realizovan u skladu sa članom 187. stav 2. Zakona o zdravstvenoj zaštiti ("Službeni glasnik RS", broj 107/05) i "Pravilnikom o bližim uslovima za sprovođenje kontinuirane edukacije za zdravstvene radnike i zdravstvene saradnike". Pravilnikom se precizira ko i pod kojim uslovima može da organizuje "KME", odnosno kako i sa koliko bodova se mogu bodovati skupovi namenjeni ovom tipu edukacije. Polaznici kursa su po prvi put dobili po 5 bodova, dok su predavači dobili po 1o bodova.

Na kursu su prezentovane savremene tehnike koje omogućavaju postizanje optimalnih estetskih osobina zubnih nadoknada. Predavači su bili gost iz Slovenije ZT Slavko Brkič, VZT Mila Simonović i spec. Dr Miloš Kovačević.


Povratak