1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Galenika a.d nastavila uspešnu saradnju sa prestižnim kubanskim Institutima

PDF Štampa El. pošta

Predstavnici Galenike, doc.med. Dragan Dinčić, načelnik kardiološke klinike VMA i član Upravnog odbora, Dr Snežana Stevanović, pomoćnik direktora Sektora marketinga i prodaje i mr ph Jelena Ognjenović, rukovodilac službe inoregistracije, organizovali su u periodu od 14. do 23.05.2010. posetu vodećih stručnjaka Republike Srbije kubanskim institutima sa kojima je Galenika u pregovorima o budućoj poslovnoj saradnji. U sastavu delegacije Galenike nalazili su se i redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu PhD Lazar Davidović ( Direktor Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju,KCS) i Prim. Dr Aleksandar Adamović (Direktor Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti).

Cilj posete bio je upoznavanje opinion lidera iz odgovarajućih oblasti medicine sa svim detaljima oko kubanskih preparata za koje je Galenika zainteresovana, kako bi se postiglo što bolje pozicioniranje proizvoda, s obzirom na to da se radi o visoko specifičnim preparatima, koji u navedenoj formulaciji ne postoje na tržistu Srbije i regiona. Za vreme boravka na Kubi sastali su se sa kubanskim državnim organizacijama i eminentnim kubanskim Instututima. Tom prilikom nastavljeni su pregovori koji su započeti u avgustu 2009. i intenzivno održavani tokom cele godine.

Delegacija Galenike, predvođena Njenom Ekselencijom Milenom Luković Jovanović, ambasadorom Republike Srbije na Kubi posetila je Privrednu komoru Kube gde se sastala sa predsednikom Privredne komore Kube, Pedro Alvarez Borrego i direktorom Ministarstva za spoljnju trgovinu i investicije, Pedro P. San Horhe Rodriges, kao i predstavnicima kubanskih instituta i kompanija,Heberbiotek, Centra za histoterapiju Placentaria i kompanije Dalmer.

Visoki državni zvaničnici Kube izrazili su spremnost da pomognu Galenici da ostvari što bolju i efikasniju saradnju sa kubanskim instutima. U okviru sastanka sa predstavnicima Instituta urađen je preliminarni presek dosadašnjih aktivnosti, a nakon toga su dogovoreni dalji koraci u budućoj saradnji. Na kraju ove uspešne posete predati su Ugovori o saradnji, licenci i čuvanju tajne na potpisivanje, čime je Galenika otklonila i poslednju prepreku za započinjanje proizvodnje najsavremenijih i najkvalitetnijih farmaceutskih preparata sa Kube u svojim proizvodinim pogonima.


Povratak