1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Profil kompanije

PDF Štampa El. pošta

istrazivanje-i-razvojGalenika a.d. je danas jedina srpska državna farmaceutska kompanija koja uspešno posluje već 70 godina i zapošljava oko 1400 ljudi. Osnovna delatnost kompanije je proizvodnja generičkih lekova, parafarmaceutike i dentalnih proizvoda. Asortiman Galenike obuhvata preko 250 proizvoda različitih oblika čime pokriva skoro sve grupe lekova, dijetetskih suplemenata, medicinskih sredstava, stomatoloških proizvoda i sredstava opšte upotrebe. Proizvodne tehnologije rezultat su sopstvenog razvoja kao i dugogodišnje saradnje sa licencnim partnerima.

Proizvodnja. Galenika je 21. juna 2010. godine otvorila novu Fabriku čvrstih farmaceutskih preparata. Kapacitet nove fabrike je 2 milijarde tableta (obloženih, neobloženih, dvoslojnih tableta i tableta sa kontrolisanim oslobađanjem pakovanim u raznim formatima) i 100 miliona tvrdih kapsula na godišnjem nivou. Pored nove Fabrike čvrstih farmaceutskih preparata, proizvodnja je organizovana i u sledećim fabrikama: Fabrika lekova, Fabrika parafarmaceutike, Fabrika dentalnih proizvoda i Fabrika cefalosporina (Galenika Crna Gora d.o.o), sa zavidnim godišnjim proizvodnim kapacitetima.

Plasman. Galenika predstavlja jaku i modernu kompaniju koja je uvek u vrhu domaće farmaceutske industrije sa tržišnim učešćem od oko 10%. Pored domaćeg, Galenika se u plasmanu svojih proizvoda orijentisala i na brojna izvozna tržišta. Vodeća izvozna tržišta su zemlje nastale nakon raspada Jugoslavije, prvenstveno BiH, Makedonija i Crna Gora. Od zemalja u regionu Galenika svoje proizvode plasira i u članice EU : Rumuniju, Hrvatsku i Sloveniju. Treća važna grupa izvoznih tržišta su zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza: Rusija, Uzbekistan, Belorusija, Ukrajina, Kazahstan, Azerbejdžan, Jermenija i Moldavija, dok četvrtu grupu čine zemlje Azije i Afrike, naročito Libija, Nigerija, Etiopija, Jemen, Ujedinjeni Arapski Emirati. U izvozne aktivnosti Galenike, osim centrale u Beogradu, uključena su i predstavništva u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Rusiji, kao i dva zasebna pravna lica: Galenika Crna Gora d.o.o. Podgorica i Galenika d.o.o. Banjaluka.

Kvalitet. Svi poslovni procesi se odvijaju po definisanim procedurama, koje obezbeđuju kontinuiranu isporuku proizvoda odgovarajućeg kvaliteta i bezbednosti korisnicima, dok se proizvodnja odvija uz striktno poštovanje zahteva dobre proizvođačke prakse (GMP). O značaju i primeni visokih standarda kvaliteta svedoče i naši dobijeni sertifikati.

Ponosni smo na godine koje su iza nas, a poučeni najdužim iskustvom na srpskom tržištu, koračamo sigurno u budućnost, modernizujući proizvodne i organizacione procese i osvajajući nova tržišta.Nazad