1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vesti

Druženje sa mališanima iz Doma

19.05.2011.
Najstarija srpska farmaceutska kompanija Galenika a.d. je, u saradnji sa Konjičkim klubom Policajac, organizovala druženje sa devojčicama i dečacima iz Doma za nezbrinutu decu u Zvečanskoj, nastavljajući dugogodišnju saradnju sa ove dve institucije...

Opširnije...

Najbolje iz Srbije

18.12.2010.
Na sedmi godišnji konkurs „Najbolje iz Srbije“prijavilo se 159 kompanija sa 217 brendova. Prvo mesto su osvojile 24 firme, a jos 19 kompanija je dobilo u sredu, 15.decembra, na svečanosti u Ateljeu 212, specijalne plakete. Medju najuspešnijim kompanijama u Srbiji nalazi se i Galenika a.d. Kriterijumi za izbor najboljih bili su tržišno finansijski parametri, stavovi i zadovoljstvo potrošača, poslovnih partnera i ocene stručnog žirija.

Opširnije...

Saopštenje za medije

16.11.2010.
Farmaceutska kompanija Galenika a.d. uplatila je 5 miliona dinara novčane pomoći opštini Kraljevo, kako bi se sanirale posledice zemljotresa koji je zadesio taj kraj Srbije. Galenika je uplatila ova sredstva sa ciljem da pomogne ljudima i institucijama, u sanaciji objekata koji su pretrpeli najveće štete ...

Opširnije...

Galenika počinje proizvodnju kubanskog leka Lipogal

16.11.2010.
Farmaceutska kompanija Galenika a.d. potpisala je Ugovor o saradnji sa prestižnim kubanskim farmaceutskim Institutima i vodećim državnim kompanijama, Medikuba i Farmakuba, koje se bave uvozom i izvozom lekova i tako najavila započinjanje proizvodnje najsavremenijih i najkvalitetnijih farmaceutskih preparata sa Kube u svojim proizvodinim pogonima, otpočinjanje izvoza proizvoda iz asortimana Galenika na teritoriji Kube i Južne Amerike, kao i zajednički nastup sa Kubancima na tržištu Ruske Federacije i ZND-a.

Opširnije...

Svetski dan belog štapa

19.10.2010.
Povodom svetskog dana belog štapa, 15. oktobra 2010. godine, u prostorijama Gradske opštine Palilula, predstavnik Galenike a.d. je uručio dejzi aparate najboljim slepim učenicima i studentima koji su se javili na konkurs Saveza slepih Srbije. Kao najstarija i najveća farmaceutska kuća u našoj zemlji i regionu, Galenika a.d. podržava projekte koji unapređuju kvalitet života i čuvaju zdravlje ljudi u Srbiji. Zato je u skladu sa svojom višegodišnjom praksom društveno odgovornog poslovanja, donirala 150.000 dinara za realizaciju ovog projekta.

Opširnije...

Galenikina prva pomoć dobitnik plakete «Medident»

18.10.2010.
Novi Galenikin proizvod, komplet za prvu pomoć, dobitnik je plakete “Medident” u oblasti prateće opreme na 35. sajmu medicine i stomatologije. Komplet za prvu pomoć deo je obavezne opreme prema novom pravilniku o tehničkim uslovima za motorna vozila, koji je stupio na snagu u septembru. Sadrži nove elemente, izotermalni pokrivač, zaštitno sredstvo za davanje veštačkog disanja i uputstvo Crvenog krsta za pružanje prve pomoći.

Opširnije...

Galenika u akciji "Očistimo Srbiju"

24.09.2010.
Najstarija srpska farmaceutska kompanija, Galenika, podržala je akciju «Očistimo Srbiju» koju je pokrenulo Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja. 

Opširnije...

Saopštenje za medije

16.09.2010.
Kompanija Galenika će u toku 2011. godine započeti sa proizvodnjom 10 citostatika za potrebe srpskog zdravstva.

Renomirani farmaceutski proizvođač citostatika iz Nemačke, "Medac Gmbh" i kompanija Galenika a.d postigli su, na današnjem sastanku, dogovor o uspostavljanju saradnje za proizvodnju citostatika.

Opširnije...

Predstavnici Albanije u Galenici

07.07.2010.
Gospodin Petrit Vasili, ministar zdravlja Republike Albanije sa saradnicima i gospodin Shpetim Gaushi, ambasador Republike Albanije u Srbiji, kao i Periša Simonović, državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Ivana Mišić, pomoćnik ministra posetili su Galeniku a.d u ponedeljak, 05.07.2010.

Opširnije...

»Pronalazaštvo-Beograd 2010«

22.06.2010.
30. Međunarodna izložba pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna »Pronalazaštvo-Beograd 2010«, održana je u periodu od 24. do 28. 5. 2010. u galeriji Centralnog doma vojske Jugoslavije. Organizator ove jubilarne izložbe je Savez pronalazača i autora tehničkih unapređenja Beograda...

Opširnije...